Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Τρίτη, Μαΐου 27, 2008

Eντυπώσεις προημιτελικού Εurovision2008


«Καλή επιτυχία στην Ελλάδα…»


…Κάπως έτσι ανακοινώθηκε στο κοινό της Eurovision ότι η Ελλάδα με την Καλομοίρα και το «Secret Combination» κατάφερε και προκρίθηκε στον τελικό της 53ης Eurovision, που πραγματοποιείτε στο Βελιγράδι.
Την Τρίτη το βράδυ παρακολουθήσαμε τον πρώτο προκριματικό, όπου διαγωνιζόντουσαν 19 συνολικά χώρες. Η οργάνωση της Eurovision ήταν αρκετά καλή, αν και υπήρχαν αρκετά προβλήματα τόσο με τον φωτισμό, όσο και με την ακουστική (ειδικά για εμάς που παρακολουθήσαμε την Eurovision μέσω της τηλεόρασης). Προσωπικά πιστεύω ότι θα αργήσουμε να δούμε καλύτερη διοργάνωση της Eurovision από αυτή που είχαμε πραγματοποιήσει εμείς στην Αθήνα το 2006!
Το concept της βραδιάς ήταν πάντως πολύ όμορφο: ήταν η παρουσίαση επί σκηνής της ένωσης των δύο ποταμών, του Δούναβη και του Σάββα, οι οποίοι συναντώνται στο Βελιγράδι.
Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η Jovana Janković και ο Željko Joksimović και τον σχολιασμό για την Ελλάδα τον έκαναν οι Μπέτυ και Ματθίλδη Μαγγίρα.
Παρακολουθώντας τις διαγωνιζόμενες χώρες είδαμε πολλά και διάφορα πράγματα! Είδαμε και ακούσαμε μια μεγάλη γκάμα από είδη μουσικής και πολλές διαφορετικές γλώσσες! Κατά την προσωπική μου άποψη η Καλομοίρα ήταν από τις λίγες εμφανίσεις που πραγματικά άξιζε! Όπως είπε και η Μαριάννα Τόλη: «Καλομοίρα, η εμφάνισή σου ήταν η καλύτερη απ’ όλες!».
Η Καλομοίρα, αν και τρακαρισμένη στην αρχή, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. Συνδύασε την τσαχπινιά της και την ομορφιά της μαζί με έναν αέρα από Jennifer Lopez (ίσως να έφταιγαν τα ρούχα JLo!). Οι χορευτές που την συνόδευαν ήταν άψογοι και είχαν τρομερή αρμονία μεταξύ τους. Επίσης αξίζει και ένα μπράβο στην Βικτώρια Χαλκίτη και τον Νεκτάριο Γεωργιάδη που ήταν στα φωνητικά!
Να υπενθυμίσουμε ότι το σκηνικό της ελληνικής συμμετοχής επιμελήθηκε ο Ηλίας Λεδάκης, τη χορογραφία ο Τζουλιάνο και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κώστα Καπετανίδη. Η σύνθεση του «Secret Combination» είναι του Κωνσταντίνου Παντζή και οι στίχοι του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.
Δεν μπορώ να προβλέψω τι θέση θα πάρουμε στον τελικό της Eurovision, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά! Δεν είναι ανάγκη να κοιτάμε την πρώτη θέση μόνο, αλλά να είμαστε ρεαλιστές και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό! Άλλωστε για εμάς η Καλομοίρα με το «Secret Combination», έχει ήδη νικήσει!


Επιμέλεια: Αναστασία Μιχαήλ
Aναδημοσίευση, Xανιώτικα Νέα 23/5/08
>