Kάντε κλικ! Ο Θεός έπλασε τη Λακωνία

Παρασκευή, Μαΐου 30, 2008

Χάλκινο μετάλλιο για την Καλομοίρα!



Και όπως σας είχα πει τα πήγαμε πολύ καλά στην Eurovision! Η Καλομοίρα κατάφερε να τερματίσει τρίτη ανάμεσα σε 25 χώρες που διαγωνιζόντουσαν στον τελικό και ψήφιζαν με tele-voting 43 χώρες. Οι 43 χώρες που έπαιρναν μέρος και έκριναν με την ψήφο τους το τελικό αποτέλεσμα, ήταν νούμερο ρεκόρ για τα χρονικά της Eurovision!
Όπως λέω κάθε χρόνια, και το πιστεύω ακράδαντα, η Eurovision δεν είναι μόνο ένας διαγωνισμός τραγουδιού και «ας νικήσει ο καλύτερος». Η Eurovision είναι ένα «πανηγυράκι» (όπως το ονομάζουν πολλοί) και έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις της κάθε χώρας, με τις «συμμαχίες» των χωρών και πολλά ακόμα πράγματα που κρύβονται πίσω από αυτό το φαντασμαγορικό show!
Ας πάμε όμως στην βραδιά της 24ης Μαΐου στο Βελιγράδι. Παρακολουθήσαμε 25 χώρες να διαγωνίζονται, 25 ξεχωριστά τραγούδια που συνέθεταν τη «πολυφωνική» μορφή της Eurovision.
Η Καλομοίρα εμφανίστηκε 21η επί σκηνής και κατάφερε να ξεσηκώσει όλο το κοινό στο Belgrade Arena! Με χαρά είδαμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες ότι πολλά (όχι όλα) απ’ τα προβλήματα της τηλεοπτικής μετάδοσης ρυθμίστηκαν και έτσι έδωσαν μια ακόμα καλύτερη εικόνα στην ελληνική συμμετοχή! Κατά την διάρκεια της αναμετάδοσης του διαγωνισμού από το κρατικό κανάλι το ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 83,7 %, την στιγμή που εμφανίστηκε η Καλομοίρα.
Μετά την εμφάνιση και των 25 χωρών οι παρουσιαστές της βραδιάς, Jovana Stankovic και Zeljko Joksimovic, έδωσαν την σκυτάλη στον διάσημο Σέρβο μπασκετμπολίστα Βλάντε Ντίβατς, ο οποίος έδωσε το σήμα εκκίνησης για το tele-voting, πετώντας μια μπάλα!
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας πολλές φορές η Ελλάδα άγγιξε την πρώτη θέση. Μας έδωσαν υψηλές βαθμολογίες χώρες που δεν το περιμέναμε ή είχαν να μας ψηφίσουν από την βραδιά του 2005 που διαγωνιζόταν η Έλενα Παπαρίζου. Ακόμα και η Αγγλία που στα προγνωστικά της μας τοποθετούσε στην 10η θέση, μας ψήφισε με 12 πόντους!
Παρ’ όλα αυτά και μετά τους ψήφους που έδωσαν οι χώρες του Ανατολικού Μπλοκ, η τελική κατάταξη είχε ως εξής: πρώτη η Ρωσία με τον Dima Bilan και το «Believe» (272 βαθμοί), δεύτερη η Ουκρανία με την Ani Lorak και το «Shady Lady» (230 βαθμοί) και τρίτη η Ελλάδα με την Καλομοίρα και το «Secret Combination» (218 βαθμοί).
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε το έξης: στον πρώτο ημιτελικό η Ελλάδα ήταν πρώτη σε ψήφους, δεύτερη η Αρμενία και τρίτη η Ρωσία!
Στην Ελλάδα πάντως η Καλομοίρα είναι νικήτρια! Με πολύ λίγο χρόνο προετοιμασίας κατάφερε και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό (πράγμα που είχε καταφέρει και η Έλενα Παπαρίζου). Της αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο από όλους μας!
Συγχαρητήρια αξίζει και όλη η ελληνική αποστολή και ιδιαίτερα ο συνθέτης Κωνσταντίνος Παντζής και ο στιχουργός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.
Συγχαρητήρια και πάλι!


Επιμέλεια: Αναστασία Μιχαήλ
Αναδημοσίευση: Χανιώτικα Νέα 30/5

1 Comments:

Blogger Katerina ante portas said...

Συμφωνώ ότι η Καλομοίρα είναι η νικήτρια!
Παρότι ήμουν αρνητική εξαρχής για τη συμμετοχή μας, εντούτοις η φωτεινή της παρουσία, το μπρίο και κυρίως ΤΟ ΗΘΟΣ της με κέρδισαν.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς της και όλη την οικογένεια Σαράντη, γιατί είναι πίσω από το χαριτωμένο αυτό πλάσμα και την όλη παρουσία του.
Μπράβο!

02 Ιουνίου, 2008 13:05  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

>